Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Στην κόψη του κοσμικού ωκεανού»


«Η Εξερεύνηση είναι στη φύση μας. Ξεκινήσαμε σαν περιπλανώμενοι, και είμαστε ακόμα περιηγητές. Έχουμε μείνει αρκετό καιρό στις ακτές του κοσμικού ωκεανού. Είμαστε έτοιμοι επιτέλους να βάλουμε πλώρη για τα άστρα». Τα δε έφη, Κάρλ Σαγκάν.



Τον Φεβρουάριο του 2014, η κάμερα του Curiosity έστειλε αυτή την εικόνα και δείχνει τα ίχνη του οχήματος σε έναν αμμόλοφο όπου βρίσκεται σε μια περιοχή που ονομάστηκε «Dingo Gap «.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα ευρήματα, από το διαστημικό σκάφος Curiosity της NASA που εξερευνεί τον Άρη, δείχνουν ότι πιθανόν στο παρελθόν ο «Κόκκινος πλανήτης» να διάθετε ζωή και θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει το δύσκολο εγχείρημα της αναζήτησης για σημάδια αυτής της ζωής», λέει ο Jack Mustard, πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας Science Definition Team και καθηγητής στο τομέα των Γεωλογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Brown. «Ωστόσο, πάνω από όλα, ότι και αν μάθουμε θα είναι σημαντικό στην κατανόηση των συνθηκών της πρόωρης ζωής που υπήρχε στη Γη και τις δυνατότητες της εξωγήινης ζωής.»

Επιμέλεια: Ηλίας Σιατούνης            Credit: NASA / JPL-Caltech / MSSS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου