Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Νέα έρευνα ελπίζει να λύσει το μυστήριο του "Βρετανικού Ρόσγουελ" (Βίντεο)


Μια νέα αναφορά ελπίζει να φέρει στο φώς ένα από τα πιο μυστηριώδη περιστατικά θέασης ΑΤΙΑ του  Ηνωμένου Βασιλείου, στο δάσος του Rendlesham το 1980, όπου αρκετοί στρατιώτες έγιναν μάρτυρες θεάσεων από παράξενα ιπτάμενα φώτα, οχήματα και σημάδια που πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για προσγείωση σκάφους.



Οι θεάσεις στο Rendlesham περιγράφονται συχνά ως «Το Βρετανικό Ρόσγουελ».

Παρά την δημοσιοποίηση ενός μεγάλου αρχείου σχετικά με το περιστατικό, από το υπουργείο Αμύνης, οι "λάτρεις" των ΑΤΙΑ πιστεύουν ότι υπάρχουν ακόμα πληροφορίες που παραμένουν μυστικές και γιαυτό έχουν γίνει νέες αιτήσεις ώστε όλες οι πληροφορίες να απελευθερωθούν από το αρχείο "Επίσημα Μυστικά Περιστατικά" (Official Secrets Act).

Αναφορές από απόστρατους στρατιωτικούς, όπως του συνταγματάρχη Charles Halt είναι πραγματικά σοκαριστικές: «Στο δάσος, η ομάδα μας παρατηρεί ένα φως που έμοιαζε με ένα μεγάλο μάτι, κόκκινου χρώματος, που βρισκόταν μέσα στα δένδρα, σύμφωνα με την metro.co.uk

«Μετά από λίγα λεπτά αυτό το αντικείμενο άρχισε να στάζει κάτι που έμοιαζε με λιωμένο μέταλλο.»

Ο Λοχίας Jim Penniston έγραψε, «Το αντικείμενο εξέπεμπε  ένα κόκκινο και μπλε φώς. Το μπλε ήταν σταθερό και προεξείχε κάτω από το αντικείμενο. Ήταν σίγουρα μηχανικής φύσεως ».

Άλλοι ανέφεραν ότι είχαν χάσει την αίσθηση του χρόνου, ενώ άλλοι ότι έβλεπαν μυστηριώδες φώτα και άκουγαν παράξενους θορύβους σαν ουρλιαχτό », όπως γυναίκες που ουρλιάζουν».


Ένα από τα σχέδια που προέρχονται από τους στρατιώτες μετά το περιστατικό του Rendlesham (Εικόνα: Rex)

Πολλοί στρατιώτες έκαναν σχέδια και περιγραφές των σκαφών που μοιάζουν με το κλασικό «ιπτάμενο δίσκο».

Δείτε ένα βίντεο ντοκουμέντο για το περιστατικό στο δάσος του Rendlesham


Ο Nigel Watson, συγγραφέας του βιβλίου Haynes UFO Research  λέει, «Η υπόθεση Rendlesham είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά περιστατικά με ATIA στη Βρετανία. Το πρόβλημα με τους ισχυρισμούς για συντριβές οι προσγειώσεις "ιπτάμενων σκαφών", είναι ότι κανείς δεν έχει δώσει ποτέ σαφείς αποδείξεις για την υποστήριξή των ισχυρισμών τους. Πάντα όλα τα λείψανα των ιπτάμενων δίσκων ακόμη και οι πιλότοι τους έχουν ανακτηθεί από την Κυβέρνηση, ισχυρίζονται.

Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου