Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Βρήκαν νεκροταφείο με 1 εκατ. μούμιες στην Αίγυπτο! (Εικόνες)


Έκπληκτοι, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσαν στη διάρκεια των ανασκαφών τους σε κοιμητήριο της Αιγύπτου ότι είναι θαμμένες περίπου ένα εκατομμύριο μούμιες.




Το νεκροταφείο, στο Σελιά, στη περιφέρεια Φαγιούμ της Αιγύπτου, έχει αποτελέσει το αντικείμενο ανασκαφής για σχεδόν 30 χρόνια και πιστεύεται ότι ήταν ένας μαζικός τάφος για τους φτωχούς ανθρώπους που ζούσαν εκεί κατά της διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ονομάζεται Fag el-Gamous, που σημαίνει δρόμος της αγελάδας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από το Brigham Young πανεπιστήμιο της Γιούτα, που παρουσίασαν τα πορίσματά τους στην Εταιρεία για τη Μελέτη των Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Υποτρόφων, όπως το Live Science αναφέρει.

Ο διευθυντής του προγράμματος Κeri Muhlestein, δήλωσε: «Είμαστε αρκετά σίγουροι έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ταφές μέσα σε αυτό το νεκροταφείο Είναι μεγάλο, και πυκνό.»

Η ομάδα των επιστημόνων, επισημαίνοντας είπαν ότι οι άνθρωποι που είναι θαμμένοι, δεν ανήκαν στις βασιλικές οικογένειες. Δεν υπάρχουν φέρετρα, οι μούμιες είναι θαμμένες στην άμμο, ενώ η ταρίχευση δεν είναι άρτια στους περισσότερους νεκρούς».

Επιπλέον, αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι, παρά την ταπεινή καταγωγή των νεκρών, ανακαλύφθηκαν όμορφα αντικείμενα, όπως λινά υφάσματα, γυάλινα αντικείμενα και παιχνίδια. «Όποιος πλούτος τους ανήκε, θάφτηκε μαζί τους», ανέφερε ο επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου