Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Βρετανία: Μυστηριώδης βολίδες στον ουρανό του Λέστερ



Ο 27χρονος οικοδόμος Sam Green, από το Countesthorpe του Λέστερ,εντόπισε τα μυστηριώδη αντικείμενα ψηλά στον ουρανό.



«Ο ουρανός ήταν καθαρός, και ήταν περίπου 14:00 όταν έτυχε να κοιτάζω προς τα πάνω και παρατήρησα δύο αντικείμενα που έμοιαζαν με ουρές σαν από ατμούς αεροπλάνων.

«Ήταν κοντά μεταξύ τους και φαινόταν σαν να έπεφταν κατ 'ευθείαν κάτω.

«Κοίταξα μακριά και όταν ξανακοίταξα προς το μέρος τους είχαν εξαφανιστεί».

"Αλλά περίπου μισή ώρα αργότερα, κοίταξα πάλι και είδα τέσσερα από αυτά, έτσι άρπαξα την φωτογραφική μου μηχανή, που έχω πάντα μαζί μου, και κατάφερα και τράβηξα τρεις φωτογραφίες. "


«Φάνηκαν αρκετά κοντά μεταξύ τους και σαν να αντιλήφθηκα τα δύο από αυτά να συγκρούστηκαν σχεδόν, καθώς διέσχιζαν τον ουρανό.»

Ο Σαμ δημοσίευσε τις φωτογραφίες του στο Facebook και τις έστειλε στην Leicester Mercury με την ελπίδα κάποιος να μπορούσε να του πει τι ήταν.

«Είχα διαβάσει για έναν μετεωρίτη που περιμένουμε να δούμε μέσα στις επόμενες μέρες και σκέφτηκα τι άλλο θα μπορούσε να είναι.» είπε.

Σε επικοινωνία με τον Δρ Nigel Bannister, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας στο Λέστερ είπε: «Έχω μια εμπειρία των ατμοσφαιρικών φαινομένων και της αστρονομίας. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες και φαίνονται αρκετά μυστηριώδης.

"Αλλά, για μένα, οι ραβδώσεις μοιάζουν πολύ με τις γραμμές που αφήνουν τα αεροπλάνα και υποψιάζομαι ότι προέρχονται από αεροσκάφη σε υψηλό υψόμετρο.

«Πιο πιθανό να είναι στρατιωτικά σκάφη και δεν είναι ασυνήθιστο για έναν αριθμό αεροσκαφών να πετούν μαζί, αλλά όχι κατ 'ανάγκη σε τόσο σφιχτό σχηματισμό.

"Είναι το υψόμετρο που κάνει φαίνονται ότι πέφτουν."

Και πρόσθεσε: «Είναι απίθανο να είναι μετεωρίτες, ή τμήματα ενός μετεωρίτη, απλώς και μόνο επειδή οι γραμμές δεν είναι ομοιόμορφες.

«Είναι ασυνήθιστο να εντοπίσουμε μετεωρίτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε έναν καθαρό ουρανό.

Ο Δρ Bannister εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο πτώσης διαστημικών σκουπιδιών.

"Δεν νομίζω", είπε. "Έχω ελέγξει τα αρχεία καταγραφής επανεισόδου, και δεν υπήρχε τίποτα που να έχει προβλεφθεί για την εν λόγω ημερομηνία.

"Επίσης, αυτά δεν μοιάζουν να είναι επανείσοδος θραυσμάτων σε καμιά περίπτωση. Αυτά έχουν συνήθως πολύ λαμπρή «κεφαλή», ακολουθούμενο από μια μεγάλη γραμμή όπως το πρόσφατο ρωσικό όχημα "Πρόοδος" - έτσι είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι αεροσκάφη ".

Ο Σαμ είπε: «Ό, τι ήταν, ήταν συναρπαστικό και πυροδότησε σίγουρα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Ηλίας Σιατούνης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου