Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πάλι πίσω στα Αντικύθηρα


Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη θα γίνει η πρώτη ανακοίνωση των επιστημονικών συμπερασμάτων της έρευνας ύστερα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Δευτέρα η προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δρ Αγγελική Σίμωσι.



Η πρώτη ανακοίνωση των επιστημονικών συμπερασμάτων της έρευνας

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη θα γίνει και η πρώτη ανακοίνωση των επιστημονικών συμπερασμάτων της έρευνας.
΄Οπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου η προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δρ Αγγελική Σίμωσι, και σύμφωνα με το THETOC, στην εκδήλωση θα γίνει μια αναδρομή στην ιστορία της έρευνας αλλά θα ανακοινωθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τις ανακαλύψεις των δυτών το 2014.

Θα απαντηθεί ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα αν υπάρχει και δεύτερο σκαρί στον πυθμένα καθώς σε απόσταση 250 μέτρων είχαν βρεθεί συστάδες από εξαιρετικά διατηρημένους αμφορείς;
Στόχος πάντως, της Α. Σίμωσι είναι να γίνει κανονική ανασκαφή στο κήτος του αρχαίου πλοίου.

Την επιστημονική παρουσίαση θα κάνει η δρ. Σίμωσι, ο δύτης της Εφορίας Εναλίων, Δρ. Θεοτόκης Θεοδούλου, ο Αμερικανός ερευνητής και δύτης, Δρ. Μπρένταν Φόλεϊ που εκπροσωπεί το Ιδρυμα Woods Hole Oceanographic Institute της Μασαχουσέτης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λασκαρίδη, Πάνος Λασκαρίδης που υπήρξε αρωγός της έρευνας, προσφέροντας το σκάφος «Γλάρος».
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, ο δήμαρχος Κυθήρων και ΑντικυθήρωνΕυστράτιος Χαρχαλάκης και αρκετά άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου