Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Κάμερα του ISS πιάνει ΑΤΙΑ να ρίχνει λέιζερ προς την Γη! (Βίντεο)


Ένα άγνωστο αντικείμενο εμφανίζεται να ρίχνει μια ακτίνα κόκκινου λέιζερ προς τη Γη έξω από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ένα βίντεο που έδειξε σε απευθείας μετάδοση η NASA στις 5 Δεκεμβρίου.



Το περιστατικό σηματοδοτεί την τρίτη φορά, από τα μέσα Οκτωβρίου, που η μετάδοση της NASA συλλαμβάνει άγνωστα αντικείμενα, με τους παρατηρητές να πιστεύουν ότι είναι εξωγήινα σκάφη σε κοντινή απόσταση από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όμως, ενώ στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τα υποτιθέμενα ΑΤΙΑ φάνηκαν απλώς να παρατηρούν το σταθμό, αυτή τη φορά, φαίνεται να λαμβάνει ...δραστικά μέτρα προς τον πλανήτη μας.

"Παρά το γεγονός ότι ΑΤΙΑ έχουν παρατηρηθεί συχνά κοντά στο ΔΔΣ, εδώ παρατηρούμε μια ακτίνα φωτός από αυτό το αντικείμενο, κάτι που δεν έχει καταγραφεί ποτέ πριν," έγραψε ο Scott Waring στην ιστοσελίδα UFO Sighting Daily. "Το ερώτημα είναι, τι είναι αυτή η δέσμη και αν θα πρέπει να ανησυχούμε γι 'αυτό το γεγονός."


"Bλέπω τον ΔΔΣ όλη την ώρα και σχεδόν κάθε μέρα βλέπω κάτι παράξενο και αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά," έγραψε ένα σχολιαστής στην ιστοσελίδα, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε ότι υποφέρει από πονοκεφάλους, ως αποτέλεσμα της ... ακτίνας λέιζερ από το άγνωστο αντικείμενο!

Όμως, σύμφωνα με τη NASA, υπάρχει μια πολύ πιο γήινη εξήγηση.

Η ακτίνα λέιζερ ήταν στην πραγματικότητα μια δοκιμή του νέου συστήματος OPALS (Οπτική μεταφορά δεδομένων με λέιζερ) το οποίο βρίσκεται στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στη Νότια Καλιφόρνια.

Ο σκοπός της OPALS είναι να δημιουργήσει μια νέα σύνδεση επικοινωνιών υπέρ-υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Γης και των διαστημοπλοίων, όπως και του διαστημικού σταθμού.

Αλλά ο συντάκτης του UFO Sighting Daily Scott Waring δεν έχει πειστεί. Ο ίδιος λέει ότι είναι εξοικειωμένος με το OPALS, και η ακτίνα λέιζερ στο βίντεο δεν είναι κάτι τέτοιο.

"Έχω δει λέιζερ πριν με την DARPA και έχω κάποια εμπειρία με αυτό. Αυτό το λέιζερ δεν είναι του διαστημικού σταθμού. Τα λέιζερ που είδα ήταν μωβ, το οποίο έχει μια καλύτερη συχνότητα και υψηλότερη ποιότητα ήχου από το κόκκινο λέιζερ," έγραψε ο Waring στην ιστοσελίδα του. "Έχω δει OPALS στην εργασία στο ΔΔΣ στο live cam. Αυτό που είδα δεν ήταν ένα, αλλά πολλά λέιζερ του ΔΔΣ την ίδια στιγμή. "

Αλλά αν ο Waring έχει δίκιο και το λέιζερ στις 5 Δεκεμβρίου δεν είναι το σχέδιο OPALS της NASA τότε τι μπορεί να είναι;

Ηλίας Σιατούνης
Πηγή: inquisitr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου