Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι 100 υποψήφιοι για το ταξίδι στον Άρη

Τους 100 ανθρώπους που θα είναι οι πρώτοι που θα «αποικήσουν» στον Άρη ανακοίνωσε ο ολλανδικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «Mars One».

Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία φάση της αξιολόγησης των 202.586 ατόμων από 140 χώρες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομώνυμη διαστημική αποστολή, από τα οποία μόνο 24 θα κερδίσουν μια θέση στο φιλόδοξο ταξίδι… χωρίς επιστροφή στον Κόκκινο Πλανήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mars One «η μεγάλη μείωση των υποψηφίων είναι ένα σημαντικό βήμα για να ανακαλύψουμε εκείνους που έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να ταξιδέψουν στον Άρη».

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού καταφέραν να παραμείνουν μόνο 660 άτομα, από τα οποία προέρχονται οι 100 φιναλίστ του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια θα επιλεγούν εκείνοι, οι οποίοι θα σχηματίσουν τις έξι ομάδες των τεσσάρων ατόμων που θα προετοιμαστούν για την πρώτη αποστολή στον Άρη -κόστους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων- το 2024.

Οι 100 θαρραλέοι «αρειανοί» αποτελούνται από 50 άντρες και 50 γυναίκες: 39 από τις ΗΠΑ, 31 από την Ευρώπη, 16 από την Ινδία, 7 από Αφρική και 7 από την Ωκεανία.





 Ο επόμενος γύρος περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες συνεντεύξεις που θα βιντεοσκοπούνται και ομαδικές προκλήσεις ώστε να εντοπιστούν τα άτομα που εργάζονται καλά σε ομαδικό περιβάλλον, καθώς και δοκιμασίες σε σκληρές συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στον Άρη.

Το χρονοδιάγραμμα της αποστολής
Σύμφωνα με την Mars One, oι πρώτοι άνθρωποι θα ταξιδέψουν στον Άρη το 2024. Ωστόσο, πολλές αποστολές έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για να θέσουν κάποιες βάσεις. Σε περίπου τρία χρόνια -στα τέλη του 2018- ένα όχημα προσεδάφισης θα αποσταλεί στον πλανήτη στα πλαίσια μια δοκιμαστικής αποστολής ώστε να εξεταστούν οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή του 2024.









Το 2020, ένα διαστημικό ρόβερ θα σταλεί στον Άρη για να εντοπίσει τον καταλληλότερο χώρο προσγείωσης, ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε νερό και να είναι ευήλιος. Δύο χρόνια αργότερα, το 2022, έξι αποστολές φορτίων θα ταξιδέψουν στον Άρη και θα περιλαμβάνουν ακόμα ένα ρόβερ, δύο κατοικήσιμες μονάδες και δύο μονάδες υποστήριξης ζωής.

Θα προσγειωθούν κοντά στο πρώτο ρόβερ, το οποίο θα τα μεταφέρει στη σωστή θέση και θα στήσει ηλιακούς συλλέκτες για την τροφοδοσία των μονάδων. Η μονάδα υποστήριξης ζωής έχει ως στόχο να παρέχει οξυγόνο και νερό στο βιότοπο.







Η δεύτερη αποστολή Mars One έχει προγραμματιστεί για απογείωση το 2026 και υπολογίζεται πως θα φτάσει στον πλανήτη μετά από ένα χρόνο. Οι δικές τους κατοικίες και μονάδες υποστήριξης της ζωής θα προσγειωθούν στον Άρη λίγες εβδομάδες μετά από την άφιξη του πρώτου πληρώματος. Για την προστασία των αστροναυτών από τη σκληρή ακτινοβολία του ήλιου στον Άρη, τα ρόβερ θα καλύψουν της κατοικίες τους με χώμα.

Δείτε όλους τους υποψηφίους εδώ: https://community.mars-one.com/last_activity/ALL/

Πηγή: e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου