Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αναδεικνύεται το «ξύλινο» ναυάγιο στο Λιμάνι της Ρόδου

  Μια σημαντική πρωτοβουλία το οποίο θα αναδείξει το «ξύλινο» ναυάγιο της Ρόδου αναλαμβάνει το ΤΕΙ Αθηνών το οποίο τώρα αναζητά εξειδικευμένους συνεργάτες για να μπορέσει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος.



Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει :

- Τον Οπτικοακουστικό  σχεδιασμό  χώρου έκθεσης για την μουσειολογική ανάδειξη των κινητών ευρημάτων του ναυαγίου της Ρόδου.

- Υλοποίηση της οπτικοακουστικής παρουσίασης στο χώρο έκθεσης.

- Φωτογράφηση και οργάνωση του οπτικού υλικού των εργασιών συντήρησης των ευρημάτων του ναυαγίου της Ρόδου, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στην έκθεση της Ρόδου .

- Βιντεοσκόπηση και οργάνωση του οπτικοακουστικού υλικού των εργασιών συντήρησης των ευρημάτων του ναυαγίου της Ρόδου, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στην έκθεση της Ρόδου και επεξεργασία και σύνθεση οπτικοακουστικού υλικού από τις εργασίες συντήρησης.

Πότε και πως αναδείχθηκε το σπουδαίο ναυάγιο

Το ναυάγιο αυτό,  είχε εντοπίσει και είχε υποδείξει στην αρχαιολογική υπηρεσία το 2007 και 2008 αντίστοιχα, ο επαγγελματίας δύτης κος Βασίλης Μαντικός. Τα πρώτα ευρήματα που είχαν εντοπιστεί στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2007 και τον Ιανουάριο του 2008 αντίστοιχα σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης (ποτέ δεν ανακοινώθηκε κάτι επισήμως) αντιστοιχούσαν σε έναν αμύθητο θησαυρό: 3.000 χρυσά νομίσματα, αμφορείς, σπαθιά και μικρά κανόνια και όπλα.


Πηγή: Η Ροδιακή , The Archaeology News Network, Ανασκαφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου