Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Νέοι Ορίζοντες για την ανθρωπότητα στον Πλούτωνα (Βίντεο)

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες περίπου, το ρομποτικό διαστημόπλοιο «Νέοι Ορίζοντες» (New Horizons) θα φθάσει στον Πλούτωνα.


Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε η NASA, γίνεται σαφές πως η ανθρωπότητα είναι σε μια άνευ προηγουμένου εποχή εξερεύνησης των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος.

Το βίντεο δείχνει τις παλαιότερες αποστολές της NASA, όπως του Mariner 2 να περνά από την Αφροδίτη το 1962, το Mariner 4 στον Άρη το 1965, το Pioneer 10 που έφτασε στον Δία το 1973, το Μάρινερ 10 από τον Ερμή το 1974, το Pioneer 11 από τον Κρόνο το 1979, και το Voyager 2 που πήγε στον Ουρανό το 1986 και μετά στον Ποσειδώνα το 1989.

Η επόμενη «πτήση» απεικονίζει το «Νέοι Ορίζοντες» να φτάνει στον Πλούτωνα, κάτι που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, αν τα πράγματα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί. Έτσι ο νάνος πλανήτης Πλούτωνας, θα γίνει ο πιο μακρινός κόσμος που έχει επισκεφθεί ο άνθρωπος. Φυσικά, αυτές οι απεικονίσεις του Πλούτωνα είναι μόνο μια εικασία προς το παρόν.


Οι επιστήμονες αλλά και οι λάτρεις του διαστήματος περιμένουν με κομμένη την ανάσα την στιγμή που το «Νέοι Ορίζοντες» θα προσεγγίσει τον νάνο πλανήτη και τα φεγγάρια του …

Ηλίας Σαιτούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου