Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ρομπότ «επιτέθηκε» σε αγοράκι 16 μηνών



Η μητέρα ενός μικρού αγοριού κατηγορεί ένα ρομπότ, το οποίο χρησιμοποιείται ως φύλακας σε εμπορικό κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, ότι σκόπιμα χτύπησε τον γιο της.


Το ύψους 1,5 μέτρου ρομπότ και βάρους περίπου 130 κιλών έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Knightscope και διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως αισθητήρες θερμικής απεικόνισης, λέιζερ, μικρόφωνο και κάμερα για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της μητέρας, ο μόνος κίνδυνος σε αυτήν την περίπτωση ήταν το ρομπότ.

Το 16 μηνών αγοράκι περπατούσε μπροστά από τους γονείς του στο εμπορικό κέντρο Στάνφορντ όταν το ρομπότ έπεσε επάνω του με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει κάτω.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τεχνολογική ιστοσελίδα TechTimes, η μητέρα του μικρού, η οποία είδε το περιστατικό, υποστήριξε ότι το ρομπότ χτύπησε τον γιο της στο κεφάλι με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο πάτωμα με το πρόσωπο. Στη συνέχεια το ρομπότ συνέχισε να κινείται, πατώντας το πόδι του παιδιού.

Ωστόσο, όταν ο μικρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Η Knightscope από την πλευρά της είπε μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, υποστηρίζοντας ότι το ρομπότ έκανε ελιγμό στην προσπάθειά του να αποφύγει το παιδί, αλλά ο μικρός έτρεξε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο μπροστινό μέρος του ρομπότ και στη συνέχεια να πέσει κάτω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου